⠀⠀DiscordDeviantArt
Welcome


"Nadat Avatar Roku overleed was de verbindende factor tussen de vier naties verdwenen. Al snel liepen de spanningen op. Vooral water en vuur, van oudsher elkaars tegenpolen, konden steeds minder van elkaar hebben. Het begon klein: Anti-water propaganda in de vuurnatie, een ban op bezoeken van vuurmeesters op de noordpool..."


Welkom op Untold Tales, een Nederlandstalige open-world RPG gebaseerd op de bekende Avatar: The Last Airbender serie. Dit forum speelt zich af in de tijd vlak voor de honderd jarige oorlog, en opent zo een mogelijkheid voor een geheel eigen plot en ontwikkeling van de wereld en diens karakters. Creëer je eigen karakter, sluit je aan bij een van de naties en ontdek deze net iets andere versie van de welbekende, nostalgische wereld van Avatar.


Important links

switchEvent


Helaas is de korte periode van rust snel tot een eind gekomen. Tijdens een 'vredes' vergadering tussen de leiders van de vier naties heeft de vuurnatie de stad Gaoling in beslag genomen. Hoe zouden het aarderijk en diens inwoners hier op reageren? De meningen over de situatie zijn verdeeld, maar over een ding is men zo goed als zeker. Betekend dit het begin van een oorlog?

Posten in Gaoling is op dit moment op eigen risico. Ook zijn er kansen op random events in topics die zich daar afspelen. Ook dient iedere bewoner binnen te zijn voor zonsondergang!

Current GoalReach 100 members

82 / 100


Current Contest


Op dit moment vinden er geen contests plaats. Stay tuned!

Spotlight


Character of the month
Ylva Nephelae

Word count


Word Length: 0


Maci

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Maci

Bericht van Maci op ma maa 12, 2018 10:30 pm


Maci of the Southern Water Tribe
Nickname Mace
Gender Female
Age 16 years old
Birthday 28-10
Zodiac Scorpio
Sexuality Straight
Relationship status Single
Mother Unknown
Father Ra of the Southern Water Tribe †
Siblings Alyss of the Southern Water Tribe  | Amon of the Southern Water Tribe | Ace of the Southern Water Tribe
Home The Southern Water Tribe
Place of birth Fire Fountain City
Occupation x

Bending
Styles Firebending
Main style Firebending
Class D
Information Maci heeft nooit de kans gehad om haar bending goed te ontwikkelen. Haar oudere broer Amon heeft Maci leren benden, maar aangezien hij een waterbender is kan hij haar niet alles leren. Omdat Maci haar bending geheim houdt voor de mensen in de Southem Water Tribe kan ze niet heel veel oefenen, hierdoor is ze nog lang niet op het niveau die ze zou kunnen bereiken. Toch is ze aardig goed, kan ze meer dan je zou verwachten. Het enige aparte is dat ze door de lessen van haar broer met firebending omgaat zoals een waterbender, haar sturing is erg sierlijk en golfend en meer gericht op verdedigen dan aanvallen.

Character
+ Strong willed – Clever – Curious – Daring – Hard Working – Mature – Observant – Serious- Protective
- Difficult – Disobedient – Hostile – Insecure – Secretive – Bad self esteem

Geschiedenis
Het ongewenste, ongeplande kind zijn. Voor welke tiener is dat nou geen droom? Dat dacht ik al, voor geen enkele. Er zou denk ik wel een steekje bij je los zitten mocht dit het geval zijn namelijk. Helaas zijn er genoeg kinderen die op deze manier op onze wereld terecht komen, en laat ik even wel wezen.. wat kan je je daar rot door voelen. Je ongewenst voelen, is één van de meest nare gevoelens die je kan hebben.

Dit is dus precies de manier waarop Maci haar leven is toegetreden. Niet de meest makkelijke manier, maar dat heb je helaas niet voor het uitkiezen wanneer je geboren wordt. De jongste van de familie en ook nog eens absoluut niet gewenst. Je moet het er maar meer doen. Tijdens een langdurige opdracht van Maci’s vader naar de vuurnatie, had hij het bed gedeeld met een vrouw. Niet de dezelfde vrouw als de moeder van haar twee broers en zus, nee een andere vrouw. Zoals Maci had vernomen was dit een prostituee, wat ook de reden was dat haar vader haar had meegenomen naar huis. Hij kon het niet over zijn hart krijgen om het arme baby’tje, zijn vlees en bloed, op te laten groeien in één van de krottenwijken in de vuurnatie. Niet iedereen was hier even blij mee natuurlijk, dat kon Maci van jongs af aan toch wel merken. Ondanks dat de moeder van haar broers en zus haar uiterste best deed om het te verbergen, koesterde zij toch een soort wrok richting het kleine meisje. Maci was immers de uitkomst van het overspel van haar man. Hoe goed zij haar best ook deed om deze wrok te verbergen en voor het kleine meisje te zorgen zoals zij voor haar eigen kinderen deed, was het haar van jongs af aan meteen al duidelijk. Ze hoorde er niet bij, niet helemaal. Haar oudere broer  Amon en zus Alyss lieten dit ook altijd wel merken, ze bekeken haar met een soort argwaan. Alsof ze niet helemaal te vertrouwen was. Pijnlijk, voor zo’n klein meisje. De enige waar ze een echt goede band mee has was haar oudere broer Ace, die leek goed te kunnen verbloemen dat Maci toch niet zijn volle zus was.

Maci was geen makkelijk kind, alles behalve. Ze was opstandig, had een grote mond en zonderde zich vaak af van de andere kinderen. Het leek alsof ze helemaal content was met de gang van zaken, maar diep van binnen was ze eenzaam. Heel erg eenzaam. Dit gevoel werd alleen maar versterkt toen ze op een gegeven moment, rond haar 6e levensjaar erachter kwam dat ze geen watermeester was. Nee, erger nog.. Een vuurmeester. Ze herinnert het zich nog goed, het was een prachtige zonnige dag. Die prachtige zonnige dag zou daar en tegen snel veranderen in een grijze herinneringen in het leven van het jonge meisje, ééntje die haar voor de rest van haar leven zou blijven tekenen. Haar eerste herinnering aan zelfhaat. Amon, Alyss en Ace waren alle drie watermeester, dit was van jongs af aan al duidelijk te zien. De drie trainden wel eens samen, leerden de wonderen van hun kunsten kennen. Maci was hier altijd jaloers op en oefende wel eens aan de rand van hun dorpje, bang dat ze als enige van haar familie deze kunsten nooit zou beheersen. Ze herhaalde de bewegingen die ze haar broers en zus zag maken, weliswaar zeer onhandig. Er gebeurde iets! Elk kind zou het van vreugde uitkrijsen, echter was het resultaat niet zoals verwacht. In plaats van dat er iets met water gebeurde, kwam er een flinke vonk tevoorschijn uit de hand van het jonge, witblonde meisje. Van schrik viel ze achterover. Toen ze de moed had opgeraapt om weer overeind te komen en zich te herpakken, zag ze dat iemand afkeurend met zijn hoofd schudde en naar haar keek. Maci keek recht in de ogen van haar blijkbaar teleurgestelde vader. Hij liet een traan, waarna het kleine meisje ook in huilen uitbarstte. Zelfs op zo’n jonge leeftijd kon ze begrijpen dat ze de man waar ze het meest van hield had teleurgesteld, de enige waar ze ooit vertrouwen in had gehad. De enige die haar duidelijk leek te accepteren voor wie ze was, zijn dochter. Weken had Ra hier geen woord over gezegd, totdat hij het ter sprake bracht tijdens het avondeten. Er werd haar en haar broers en zus duidelijk uitgelegd dat hier nooit over gesproken mocht worden, de familie zou ten schande gebracht worden. Maci bracht haar familie ten schade. Het hart van het jonge meisje brak, ze zou nooit iets zo erg haten als haar stuurkunsten. Iets waar de meeste trots op horen te zijn.

Op 8 jarige leeftijd zag Maci haar leven voor haar ogen instorten. Het was een normale dag, zoals elke andere. Ze was de gehele dag met haar broers en zus in het dorp, wat best een stukje lopen was vanaf hun huis. Er gebeurde niets bijzonders, in ieder geval niets wat ze zich goed kon herinneren. Toen ze ’s avonds met z’n 4en thuiskwamen, lag het hele huis over hoop. Hun ouders zouden de hele dag gewoon thuis zijn, maar waren nergens te bekennen. Dit betekende niet veel goeds, het 8 jarige meisje kon dit ook wel begrijpen. Er lagen overal scherven op de grond, hoogstwaarschijnlijk van de potten die op de haard stonden. Meubels waren stuk. Het zag er niet al te best uit. Amon beval haar en Alyss om binnen te blijven samen met Ace die wel op hun zou letten, hij verzekerde hun ervan dat alles goed zou komen. Niets was minder waar. Na een paar minuten was het geduld van de jonge Maci op en wilde ze achter haar broer aansnellen, echter hield Ace haar tegen. Hij was 2 jaar ouder en sloeg zijn armen om haar heen en hield haar in een houdgreep. Normaal gesproken zou het kleine, ielige meisje geen partij zijn voor haar brede broer, maar ze keihard in zijn arm waarna Ace van schrik zijn armen losmaakte. Maci rende naar buiten, naar de achterkant van het huis. Wat ze daar aantrof zou het meisje nooit meer van haar netvlies kunnen wissen. Amon probeerde haar de weg nog te versperren, maar het meisje werkte zoals altijd hevig tegen. Ze sloeg om zich heen in de angst en woede voor wat er komen zou, ze had de hoopjes die achter haar broer verborgen lagen natuurlijk allang gezien. Amon gaf het op en liet haar los, waarna Maci richting de blijkbaar levenloze lichamen van haar vader en stiefmoeder snelde. Een raar gevoel vestigde zich in haar ledematen en hart, een gevoel die ze nooit eerder gevoelt had. Ze viel neer op haar knieën en keek met grote ogen naar de hoopjes vlees, waar een doek overheen lag. Een brok vestigde zich in haar keel, een paar tranen rolde over haar bleke wangetjes. Dit alles gevolgd door één luide kreet van wanhoop en verdriet, gevoelens waar zo’n jong meisje helemaal nog geen kennen van had. Hoogstwaarschijnlijk kond de luide schreeuw tot binnen gehoord worden.  Amon snelde zich naar zijn kleine zusje toe en wierp zijn armen om haar heen, het eerste moment waarop Maci echt het gevoeld had dat hij er voor haar was. Dat ze erbij hoorde. Ze gooide  haar armen om hem heen en liet haar emoties de vrije loop in de armen van haar nog nooit zo vertrouwd voelende broer. Dit was toch wel een zwarte pagina in haar bijna volledige zwarte boek.

De jaren verstreken en ze waren nog maar met z’n vieren over. De twee broers traden op als vader figuren, maar Maci maakte het hen vaak moeilijk genoeg. Ze bewaarde veel afstand van andere mensen en zonderde zich ontzettend af, dit omdat ze diep van binnen een schuldgevoel had richting haar broers en zus. Niemand sprak het ooit tegen haar uit, maar ze hoorde het de mensen in het dorp regelmatig fluisteren. Ze was een ongelukskind, de dood van haar vader en stiefmoeder had iets met haar te maken. Ze durfde nooit te vragen wat precies. Veel sociaal contact had het meisje niet, ondanks dat ze naar mate ze ouder werd genoeg aandacht kreeg van het mannelijke geslacht. Ze was natuurlijk interessant door haar geheimzinnige gedrag, maar er echt op in gaan deed ze nooit. De enige waar ze echte en band mee had, was haar broer Ace. In het geheim leerde Amon haar toch haar element beheersen, dit natuurlijk wel in het geheimen ver weg van alle beschaving. Niemand mocht namelijk weten dat Maci vuur kon sturen, al helemaal niet nu de vuurnatie en watertribes zo in de klink lagen. Voor zover de dorpsgenoten het wisten, was Maci geen bender. In het begin stribbelde Maci tegen bij de lessen van haar grote broer, ze haatte haar element en wilde er niets mee  te maken hebben, toch vond Amon het erg belangrijk dat ze toch leerde sturen. Naar mate te tijd verstreek leerde ze toch een soort trots ontwikkelen voor haar krachten, ze was er ook niet bepaald slecht in. Al was het wel overduidelijk dat ze niet heel veel meer zou verbeteren door de lessen van haar oudere broer, ze leerde namelijk sturen zoals een watermeester zou doen. Soms oefent ze nu zelf, maar een echt voorbeeld heeft ze niet. God, wat zou ze er van dromen om door een vuurmeester les te krijgen en haar element te leren beheersen zoals het moet


avatar
Real name :
Romy

IC posts :
0


Character sheet
Age: 16
Occupation: x
Residence: Southem Water Tribe
Profiel bekijken

New member

New member

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Maci

Bericht van Erisae op do maa 15, 2018 7:50 pm


Hey Romy, we hebben met het team jouw cs besproken en er was een puntje wat voor ons niet helemaal klopte. Aangezien Maci nog best jong is en nooit een echte firebender heeft gezien vinden wij haar class wat aan de hoge kant. Als je deze naar E zou willen veranderen zullen wij jouw cs zo snel mogelijk accepteren.
avatar
Real name :
Anouk

IC posts :
14


Character sheet
Age: 20 years
Occupation: Traveler
Residence: Traveler
Profiel bekijken http://untold-tales.actieforum.com/

Waterbender

Waterbender

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum