⠀⠀DiscordDeviantArt
Welcome


"Nadat Avatar Roku overleed was de verbindende factor tussen de vier naties verdwenen. Al snel liepen de spanningen op. Vooral water en vuur, van oudsher elkaars tegenpolen, konden steeds minder van elkaar hebben. Het begon klein: Anti-water propaganda in de vuurnatie, een ban op bezoeken van vuurmeesters op de noordpool..."


Welkom op Untold Tales, een Nederlandstalige open-world RPG gebaseerd op de bekende Avatar: The Last Airbender serie. Dit forum speelt zich af in de tijd vlak voor de honderd jarige oorlog, en opent zo een mogelijkheid voor een geheel eigen plot en ontwikkeling van de wereld en diens karakters. Creëer je eigen karakter, sluit je aan bij een van de naties en ontdek deze net iets andere versie van de welbekende, nostalgische wereld van Avatar.


Important links

switchEvent


Helaas is de korte periode van rust snel tot een eind gekomen. Tijdens een 'vredes' vergadering tussen de leiders van de vier naties heeft de vuurnatie de stad Gaoling in beslag genomen. Hoe zouden het aarderijk en diens inwoners hier op reageren? De meningen over de situatie zijn verdeeld, maar over een ding is men zo goed als zeker. Betekend dit het begin van een oorlog?

Posten in Gaoling is op dit moment op eigen risico. Ook zijn er kansen op random events in topics die zich daar afspelen. Ook dient iedere bewoner binnen te zijn voor zonsondergang!

Current GoalReach 100 members

83 / 100


Current Contest


Op dit moment vinden er geen contests plaats. Stay tuned!

Spotlight


Character of the month
Ylva Nephelae

Word count


Word Length: 0


Defense. [TRAINING]

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

Defense. [TRAINING] Empty Defense. [TRAINING]

Bericht van Evan Castle zo jul 22, 2018 9:04 pm

Een rustige blik was in zijn ogen te zien terwijl hij een knikje gaf aan één van de soldaten van de Fire Nation. Voor deze gelegenheid had hij zijn vuurrode tuniek aangetrokken zodat er geen twijfel over kon bestaan van welke natie hij was. Ook droeg hij het embleem van de Fire Nation duidelijk op zijn borst. En dus werd hij niet veel later toegelaten. Hij bevond zich momenteel in een door de Fire Nation overgenomen pand die gebruikt werd voor soldaten om te trainen. Een van de commandanten van de legertroepen had hem erop gewezen dat hij pas bij het leger van de Fire Nation mocht als hij goed zou trainen. En met de lessen van zijn vader vers in zijn achterhoofd had hij besloten om daar nu eens gebruik van te maken. Hij was momenteel in de Earth Kingdom en het leek er niet op dat hij binnen de kortste keren naar huis zou gaan, niet zonder dat belangrijke deeltje informatie dat ze wilden hebben. Hij had aangegeven dat hij pas over een week terug zou zijn en hoewel zijn werkgever het daar niet mee eens was, was hij ook wel zo slim om niet tegen directe orders van de Fire Nation in te gaan. Natuurlijk zag hij ook wel in dat Evan de potentie had om later zijn eigen troepen aan te kunnen sturen als hij hard genoeg zou trainen, maar Evan was ook een uitmuntende wapensmid en die zag hij dus niet zo gauw voor een opdracht vertrekken. Maar het was nu eenmaal het geval en zowel Evan als zijn werkgever zouden daar het beste van moeten maken. Zijn tripje naar Earth Kingdom was tot nu toe redelijk interessant geweest, maar toch verlangde hij weer naar de vertrouwde omgeving van zijn eigen stad. Het idee dat hij een rots naar zijn kop gesmeten zou krijgen door een dappere opstandeling stond hem niet aan. En dat was ook de reden waarom hij nu ging trainen.

En terwijl hij het bovenste stukje van zijn tuniek van zich af liet glijden zodat hij in bloot bovenlijf stond, dacht hij terug aan de woorden die zijn vader tegen hem gesproken had. Hij kon het zich nog precies herinneren omdat ze het keer op keer gerepeteerd hadden. Hij had Evan op het hart gedrukt dat hij zijn defensieve technieken net zo goed moest instuderen als zijn offensieve technieken. ”Soms is jezelf defensief opstellen de beste manier om je offensief uit te drukken. Firebenders hebben, in tegenstelling tot andere benders, weinig verdedigingstechnieken achter de hand liggen. Hun defensieve opstelling bestaat vooral uit het ontwijken van de offensieve aanval van hun tegenstanders, gevolgd door een offensieve aanval als respons. Ik ken zelf twee verdedigingstechnieken waarmee je je vijand te slim af kan zijn. Maar onthoud: gebruik deze techniek niet tegen airbenders, want dan zal je alleen jezelf hebben. Hun windkrachten zullen ervoor zorgen dat het vuur naar jou geblazen wordt en in plaats van dat je jezelf aan het beschermen bent, vorm je juist het grootste gevaar. Niet voor je tegenstander, maar voor jezelf. Je kunt het één beschouwen als een krachtige verdediging tegen zwakke wateraanvallen en het ander tegen meer geavanceerde technieken zoals een gewaagde aanval van een earth- of een waterbender.” Evan opende zijn ogen weer zodra hij dat in zijn hoofd herhaald had. Hij kon zich de stem van zijn vader perfect voor de geest halen, alsof de man naast hem stond. Jaren van discipline hadden hem gemaakt zoals hij nu was, maar… Er was een klein deeltje in hem dat dat deel dat zijn vader hem had aangeleerd verachtte, ook al zou hij dat nooit aan zijn omgeving toe willen geven.

”Voor de eerste techniek dien je je armen in een diagonale beweging naar elkaar toe te bewegen, waardoor je een soort van kruis maakt. Dit kan gebruikt worden om, zoals ik daarnet al zei, zwakke wateraanvallen af te weren.” Evan ging wat naar achteren staan, nam de houding aan die zijn vader hem aangeleerd had en haalde diep adem om zich op de bron van zijn element te concentreren. ”Onthoud dat jij altijd de controle over het vuur moet houden en niet andersom. Laat je niet tot agressie toe uitdagen door je tegenstander, want dan verlies je de controle over jezelf en richt je meer schade aan je omgeving aan dan aan je tegenstander. Zorg dat jij op alle momenten de controle in het gevecht behoudt en wijk terug als je merkt dat dit niet gaat, maar geef nooit op.” Na een paar keer diep door zijn neus in- en uitgeademd te hebben, opende Evan opnieuw zijn ogen en stak zijn armen eerst zijdelings helemaal uit elkaar. Daarna bracht hij ze langzaam naar elkaar en deed één van zijn voeten recht naar achteren. Daarna bracht hij zijn armen in één snelle beweging diagonaal naar elkaar toe. Een heuse vlam ontstond, maar ze kruisten elkaar niet en gingen eigenlijk langs elkaar heen waardoor het gewenste kruiseffect in vlammen opging ik ben echt trots op deze pun tho. ”Raak niet gefrustreerd als het je de eerste keren niet lukt. Blijf meester van jezelf en behoud je kalmte. Alleen op deze manier lukt het je om jezelf iets aan te leren.” Evan begon weer in zijn gebruikelijke startpositie: voeten dicht bij elkaar, armen zijdelings uitgestoken en zijn ogen gesloten. Daarna zette hij in één beweging zijn voet recht naar achteren, liet hij zijn armen naar boven komen en sloeg hij met beide vuisten vervolgens in diagonale richting. Het gewenste kruiseffect was er nog niet helemaal, maar het ging al beter dan de vorige keer. Een klein, tevreden glimlachje gleed om zijn lippen.

”De beste manier om een tactiek te leren, is door soms net te doen alsof iemand tegenover je staat. Begin met offensieve aanvallen en doe dan net alsof je een offensieve tegenaanval terugverwacht. Je moet het proberen voor te stellen zodat de realiteit je des te minder zal verrassen.” Deze keer zette Evan zijn voeten wat uit elkaar, haalde diep adem en blies eerst rook uit zijn neus. Daarna begon hij met gecontroleerde bewegingen zijn vuisten naar voren te slaan zodat vuurballen in één geconcentreerde richting schoten. Hij veranderde zijn tactiek zo nu en dan door ook eens met zijn voet naar voren te stampen en merkte dat die beweging veel minder gecontroleerd was en dat hij daar dus nog op moest oefenen. Hij hield een korte pauze in, net alsof hij controleerde of zijn tegenstander een tegenaanval zou geven. Daarna deed hij alsof hij deze ook zag aankomen. Hij dook weg, liet zich op de grond vallen en rolde over de houten vloer heen alsof iemand een uitval naar zijn hoofd deed. Daarna kwam hij overeind en bracht zijn armen bliksemsnel in een diagonale houding naar zijn gezicht toe, zijn vuisten gebald om de vlammen te creëren die hij daar wilde hebben. Tot zijn grote tevredenheid werkte het kruiseffect nu volledig en zou, mits hij een zwakke vuur- of wateraanval naar zich toe gekregen zou hebben, de aanval geblokkeerd kunnen hebben.

En zo ging hij de hele middag door totdat hij het gevoel had dat hij de eerste techniek onder de knie begon te hebben. Zijn bovenlijf was doorweekt met zweet toen hij klaar was met de eerste techniek. De tweede techniek zou hij voor de volgende keer houden, dacht hij tevreden zijnde. Dit was goed genoeg voor zijn eerste keer alleen oefenen.
Evan Castle
IC posts : 6
Real name : Freedje

Character sheet
Age: 19 y/o
Residence: Fire Nation/Fire Fountain City
Occupation: Weapensmith
Evan CastleFirebender

Terug naar boven Ga naar beneden

Defense. [TRAINING] Empty Re: Defense. [TRAINING]

Bericht van Erisae ma jul 23, 2018 9:10 pm

Training afgerond!
De training is beoordeeld
er zijn 8 punten toegewezen


Erisae
IC posts : 14
Real name : Anouk

Character sheet
Age: 20 years
Residence: Traveler
Occupation: Traveler
ErisaeWaterbender

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum