⠀⠀DiscordDeviantArt
Welcome


"Nadat Avatar Roku overleed was de verbindende factor tussen de vier naties verdwenen. Al snel liepen de spanningen op. Vooral water en vuur, van oudsher elkaars tegenpolen, konden steeds minder van elkaar hebben. Het begon klein: Anti-water propaganda in de vuurnatie, een ban op bezoeken van vuurmeesters op de noordpool..."


Welkom op Untold Tales, een Nederlandstalige open-world RPG gebaseerd op de bekende Avatar: The Last Airbender serie. Dit forum speelt zich af in de tijd vlak voor de honderd jarige oorlog, en opent zo een mogelijkheid voor een geheel eigen plot en ontwikkeling van de wereld en diens karakters. Creëer je eigen karakter, sluit je aan bij een van de naties en ontdek deze net iets andere versie van de welbekende, nostalgische wereld van Avatar.


Important links

switchEvent


Helaas is de korte periode van rust snel tot een eind gekomen. Tijdens een 'vredes' vergadering tussen de leiders van de vier naties heeft de vuurnatie de stad Gaoling in beslag genomen. Hoe zouden het aarderijk en diens inwoners hier op reageren? De meningen over de situatie zijn verdeeld, maar over een ding is men zo goed als zeker. Betekend dit het begin van een oorlog?

Posten in Gaoling is op dit moment op eigen risico. Ook zijn er kansen op random events in topics die zich daar afspelen. Ook dient iedere bewoner binnen te zijn voor zonsondergang!

Current GoalReach 100 members

83 / 100


Current Contest


Op dit moment vinden er geen contests plaats. Stay tuned!

Spotlight


Character of the month
Ylva Nephelae

Word count


Word Length: 0


๑ Bending

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden

๑ Bending Empty ๑ Bending

Bericht van Erisae za dec 16, 2017 4:20 pm


'Bending is the ability to manipulate an element and is significant to many aspects of life in the World of Avatar. There are five known bending arts; four of them bend a specific physical element while the fifth bends the energy within the human body itself. The four elemental bending arts are based on the four classical elements, water, earth, fire, and air, and each is manipulated through certain martial art styles which are reminiscent of the qualities of the element itself. Bending is traditionally performed through the motions of one's hands and feet.'

Bending in general  

Op Untold Tales is een deel van de bevolking instaat tot het sturen van een van de vier elementen. De krachten worden doorgegeven van ouder op kind. Als beide ouders bijvoorbeeld waterbenders zijn is de kans erg groot dat het kind dat ook wordt. Als beide ouders een ander element beheersen zal het kind één van de twee elementen of niet kunnen benden. Er worden namelijk ook veel mensen zonder krachten geboren. Het percentage benders vs non-benders is in de meeste naties 50/50. De enige uitzondering hierop zijn de Air Nomads. Ieder kind dat volbloed Air Nomad is zal een airbender zijn, wanneer er bloed van een andere natie door zijn/haar aderen stroomt is de kans echter wel 50/50.

Bending IC 

Om alles realistisch te houden wordt er van de leden verwacht dat ze op een normale manier met hun bending krachten omgaan. Dit betekend dus dat niemand zichzelf sterker laat zijn dan iemand van een hogere klasse of level. Daarnaast betekend dit dat er van je verwacht wordt dat je realistisch met je krachten omgaat, dus geen dingen doen die ver boven het niveau van jouw personage zitten. Het is ook niet mogelijk om een lange tijd door te gaan met een bepaalde oefening die veel tijd kost. Het benden van een element vergt namelijk behoorlijk wat energie. Natuurlijk is het niet mogelijk om meer dan één element of Energy te kunnen benden, dit kan namelijk alleen de Avatar. Het is toegestaan om een ander element te benden dan het standaard element van het land. Als dit te veel voor gaat komen zal het team hier echter een (tijdelijk) limiet op zetten. Hou er ook rekening mee dat jouw personage vijandiger behandeld zal worden.
Laatst aangepast door Erisae op vr dec 29, 2017 2:25 pm; in totaal 2 keer bewerkt
Erisae
IC posts : 14
Real name : Anouk

Character sheet
Age: 20 years
Residence: Traveler
Occupation: Traveler
ErisaeWaterbender

Terug naar boven Ga naar beneden

๑ Bending Empty Re: ๑ Bending

Bericht van Erisae za dec 16, 2017 4:20 pm


'Earthbending, one of the four elemental bending arts, is the geokinetic ability to manipulate earth and rock in all their various forms, prevalent in the Earth Kingdom and the United Republic. Earth is the element of substance, while the people of the Earth Kingdom are diverse, strong, and enduring. Following the lion turtles' decision to relinquish their role as protectors of mankind, Oma and Shu were the first earthbenders to learn this art from the badgermoles. The key to earthbending is utilizing neutral jing, which involves waiting and listening for the right moment to strike and, when that moment comes, acting decisively. In other words, earthbenders generally endure their enemies' attacks until the right opportunity to counterattack reveals itself.'

Earthbending in general  

Earthbenden is de bendingstijl uit het Earth Kingdom. Door het nadoen en bestuderen van de Badgermoles in het bergachtige gebied dat nu deel uitmaakt van het Earth Kingdom heeft een deel van de mensheid het Earthbending geleerd. Earthbending bestaat uit het besturen en manipuleren van gesteente. De hoeveelheid aanwezige grond heeft dan ook invloed op hoe moeilijk of makkelijk het benden er van is. Earthbenden bestaat vooral uit het verplaatsen, verhogen, verlagen en gooien van stukken gesteente. Aarde is het element van stabiliteit en maakt vooral gebruik van neutrale jing. Dat betekend dat de algemene stijl van een Earthbender het weerstaan van de aanvallen van de tegenstander zal zijn en vervolgens aanvallen wanneer ze een opening zien.

Earthbending IC 

Earthbending is de meest diverse bending soort. Hoe een persoon bend ligt er aan waar deze is opgegroeid en van wie deze het geleerd heeft. Alle verschillende stijlen hebben duidelijke overeenkomsten waardoor het zichtbaar om Earthbenders gaat. Earthbending is namelijk gebaseerd op Hung Gar Kung Fu. Op DEZE afbeelding zijn verschillende houdingen te zien die bij de stijl horen. Elke Earthbender zal dan ook zulke houdingen gebruiken tijdens het benden. Earthbending kan zowel offensief als defensief gebruikt worden. Eens in de zoveel tijd wordt er in het Earth Kingdom een geheime wedstrijd gehouden waaraan alleen Earthbenders mogen deelnemen.

Special styles  

Onder Earthbending vallen een paar speciale stijlen die maar door weinige uitgeoefend kunnen worden. Om een van deze stijlen te mogen gebruiken moet er toestemming van het team worden gevraagd aangezien sommige hiervan niet veel voorkomen.

Lavabending is het manipuleren van gesteente tot lava. Deze lava kan dan weer gebruikt worden naar de wensen van de bender. Daardoor ziet het er uit als waterbending, al worden nog wel de bewegingen gebruikt die op normaal Earthbenden lijken. Daarnaast is het ook mogelijk om magma uit de grond te halen.

Metalbending is het kunnen benden van metaal. Over het algemeen zijn dit ruwe metalen aangezien in bewerkte metalen maar weinig aarde zit. Metalbending is een van de weinige Earthbending sub stijlen waarbij er geen contact nodig is met het element zelf om het te kunnen benden.

Mudbending is het benden van modder. Dit is vrij gelijk aan normaal Earthbending maar vele malen zwaarder aangezien er een hoge concentratie water in de aarde vermengt zit. Het lijkt daarom op een mix van Waterbending en Earthbending. Deze stijl wordt vooral door Earthbenders gebruikt die in moerasachtige gebieden wonen.

Sandbending is de vorm van Earthbending die in de woestijnen wordt gebruikt. Door het gebruik van deze stijl is het benden van zand, dat veel losser is dan de stevige aarde, mogelijk. Sandbending wordt gebruikt om de houten zandzeilboten voort te stuwen. Deze stijl lijkt sterk op Airbending en ook wat op Waterbending vanwege de lossere natuur van het zand.

Seismisch zicht is een vaardigheid die van de Badgermoles afstamt. Deze dieren gebruiken de seismische trillingen van de aarde om te kunnen zien. Sommige Earthbenders kunnen dit ook maar er is veel concentratie voor nodig.
Laatst aangepast door Erisae op vr jun 22, 2018 6:51 pm; in totaal 3 keer bewerkt
Erisae
IC posts : 14
Real name : Anouk

Character sheet
Age: 20 years
Residence: Traveler
Occupation: Traveler
ErisaeWaterbender

Terug naar boven Ga naar beneden

๑ Bending Empty Re: ๑ Bending

Bericht van Erisae za dec 16, 2017 4:20 pm


'Waterbending, one of the four elemental bending arts, is the hydrokinetic ability to control water in all of its various forms. This type of bending is used by the people of the Water Tribe, who are divided into the Southern, Northern, and lesser known Foggy Swamp tribes, each with their own unique bending style. Water is the element of change. The moon is the source of power in waterbending, and the original waterbenders learned to bend by observing how the moon pushed and pulled the tides. The Water Tribes are the only people who did not learn bending from an animal, though the Moon and Ocean Spirits took the form of koi fish in the mortal world near the beginning of the Avatar World. The fighting style of waterbending is mostly fluid and graceful, acting in concert with the environment. Foggy Swamp style waterbending, however, is more rigid and straight. Waterbenders deal with the flow of energy; they let their defense become their offense, turning their opponents' own forces against them. Even when waterbenders do take an attack stance, their moves always appear to flow from one to the other.'

Waterbending in general  

Waterbending is de bendingstijl die door de Water tribes wordt gebruikt. Deze stijl is uniek aangezien deze als enige niet door het bestuderen en nadoen van dieren is geleerd. De mensen keken naar hoe de maan het water bewoog en leerde de bewegingen na te doen. Zo is Waterbending ontstaan. Waterbending is het manipuleren van water, hiervoor is dus water nodig. De meest voorkomende manier van Waterbending is het laten zweven van water en het zo bepaalde patronen te maken die gebruikt kunnen worden voor zowel aanval als verdediging. Het is mogelijk om luchtbellen in het water te creëren en het bijvoorbeeld te laten kolken. Water is het element van verandering en gebruikt de twee jings die elkaar tegenwerken. Daardoor is een Waterbender instaat zijn verdediging vloeiend over te laten gaan in een aanval en andersom.

Waterbending IC 

Waterbending is een vloeiende stijl waarvan alle bewegingen in elkaar overlopen. De stijlen van de Northern en Southern tribes lijken veel op elkaar maar die van de Foggy Swamp tribe is duidelijk anders. Deze is veel directer en minder vloeiend dan die van de andere twee tribes. De bewegingen van Waterbending zijn gebaseerd op Tai Chi, waarvan je in DEZE afbeelding kan zien hoe de houdingen er uit zien. Waterbenders zul je dan ook dit soort bewegingen zien uitvoeren tijdens het benden. Waterbending kan zowel offensief als defensief gebruikt worden en staat bekend om de vloeiende overgang tussen beide. In de Northern Watertribe wordt de vrouwen geleerd om geen offensieve Waterbending te gebruiken maar leren zij in plaats daarvan om te helen.

Special styles  

Onder Waterbending vallen een paar speciale stijlen die maar door weinige uitgeoefend kunnen worden. Om een van deze stijlen te mogen gebruiken moet er toestemming van het team worden gevraagd aangezien sommige hiervan niet veel voorkomen. Healing is een uitzondering hierop bij de vrouwen van de Northern Watertribe.

Bloodbending is een vorm van Waterbending die over de hele wereld als taboe is verklaard. Bloodbenden is het besturen van bloed in een organisme. Hierdoor kan het organisme bestuurd worden door de bender, tegen de wil van het organisme in. Het is ook mogelijk om bloed buiten een lichaam te benden.
! Vanwege een groot aantal Bloodbenders is het op het moment niet toegestaan om een Bloodbender aan te maken, dit kan later nog veranderen.

Healing is de vorm van Waterbenden die aangeleerd wordt aan de vrouwen van de Northern Watertribe. Met behulp van water kunnen wonden worden genezen. Dit wordt gedaan door de chi paden in het lichaam te verleggen met behulp van het water.

Fog bending is het benden van mist. Doordat er een klein percentage water aanwezig is in de lucht en dit vele malen groter is in de mist, is het mogelijk voor een Waterbender om deze te besturen. Dit vergt veel concentratie vanwege de kleine hoeveelheid water. Wolken met veel water zijn hierdoor ook te besturen.

Ice bending is het benden van water in een bevroren fase. Dit gaat minder soepel dan gewoon Waterbenden maar is wel vele malen sterker. Een Icebender kan water omzetten in ijs maar ook ijs laten smelten tot water.

Plantbending wordt gebruikt om het water dat aanwezig is in planten te benden. Hiermee kunnen de planten worden bestuurd maar kan ook het water uit te plant worden getrokken. Het is zelfs mogelijk om een plant een beetje van vorm te laten veranderen aangezien de cellen merendeels te benden zijn.
Laatst aangepast door Erisae op vr jun 22, 2018 6:49 pm; in totaal 6 keer bewerkt
Erisae
IC posts : 14
Real name : Anouk

Character sheet
Age: 20 years
Residence: Traveler
Occupation: Traveler
ErisaeWaterbender

Terug naar boven Ga naar beneden

๑ Bending Empty Re: ๑ Bending

Bericht van Erisae za dec 16, 2017 4:21 pm


'Firebending, one of the four elemental bending arts, is the pyrokinetic ability to control fire. It is unique among the bending arts, as it is the only one in which the performer can generate the element. The first human firebenders lived in a city atop a lion turtle during the era of Raava and the art later spread to the Sun Warriors and the Fire Nation. Fire is the element of power, consisting of overpowering force tempered by the unflinching will to accomplish tasks and desires. Firebending draws its power from the sun, and the first human firebenders derived their firebending techniques from the dragons. Firebending is known for its intense and aggressive attacking style and general lack of adequate defensive moves, although firebenders can modify offensive maneuvers to function as a defense, such as creating large walls of fire or shooting down incoming attacks with fire jabs.'

Firebending in general  

Firebending is de bendingstijl die in de Fire Nation wordt gebruikt. De draken die ooit het land dat nu de Fire Nation is bewoonde leerde de mensen het Firebenden. Het jagen op draken is echter een tijd een sport geweest waardoor ze met uitsterven bedreigt worden door degenen waarmee ze hun wijsheid hadden gedeeld. Firebenden bestaat uit het creëren van vuur en dit vervolgens te gebruiken om aan te vallen. Dit kan gedaan worden in de vorm van een vlammenwerper maar ook als vuurballen die gegooid kunnen worden. Vuur is het element van kracht en wordt daarom vooral offensief gebruikt. Een Firebender zal proberen zijn tegenstander te overweldigen met aanvallen aangezien ze maar weinig defensieve vaardigheden zijn.

Firebending IC 

Firebending komt eigenlijk maar in één enkele stijl voor. Er zitten vrij weinig verschillen in de bewegingen van de benders. Firebending is de enige bendingstijl die zelf hun element kan creëren uit het niets. Ze kunnen ook aanwezige vuurbronnen benden. Firebending is gebaseerd op Northern Shaolin, waarvan verschillende houdingen te zien zijn op DEZE afbeelding. Een Firebender zal zulke houdingen innemen tijdens het benden en veel cirkelvormige bewegingen uitvoeren. Firebenders zullen altijd proberen hun tegenstander te overweldigen zodat ze zelf niet hoeven te verdedigen en zo snel mogelijk kunnen winnen.

Special styles  

Onder Firebending vallen een paar speciale stijlen die maar door weinige uitgeoefend kunnen worden. Om een van deze stijlen te mogen gebruiken moet er toestemming van het team worden gevraagd aangezien sommige hiervan niet veel voorkomen.

Combustionbending is een speciale stijl van Firebending. De gebruiker focust zijn chi in een punt op zijn voorhoofd en kan vanuit dit punt een straal energie afschieten. Deze straal verhit de omgeving zo snel dat er explosies zullen volgen als de straal contact maakt met een vast object.

Lightningbending wordt gebruikt om elektriciteit te genereren in het lichaam van een Firebender. Deze kan vanuit de vingertoppen afgeschoten worden. Het is ook mogelijk om elektriciteit te ontvangen en deze door het lichaam te geleiden om weer weg te schieten. Dit is echter een levensbedreigende handeling.

Heatbending is het genereren en verplaatsen van hitte. Dit is een vorm van Firebending die erg veel op Airbending lijkt aangezien het de hitte in de lucht is die gebend wordt. Voor deze techniek is enorm veel concentratie nodig maar kan voor grote verschillen in temperatuur zorgen.
Laatst aangepast door Erisae op vr jun 22, 2018 6:52 pm; in totaal 3 keer bewerkt
Erisae
IC posts : 14
Real name : Anouk

Character sheet
Age: 20 years
Residence: Traveler
Occupation: Traveler
ErisaeWaterbender

Terug naar boven Ga naar beneden

๑ Bending Empty Re: ๑ Bending

Bericht van Erisae za dec 16, 2017 4:21 pm


'Airbending, one of the four elemental bending arts, is the aerokinetic ability to control and manipulate air. The peaceful Air Nomads utilized this type of bending in their everyday lives. Air is the element of freedom. The Air Nomads detached themselves from worldly problems and concerns; finding peace and freedom was the key to solving their difficulties in life. Airbenders continually sought spiritual enlightenment, and, as a result, nearly all children born into the Air Nomads were benders. The first airbenders learned their art from the flying bison. The key to airbending is flexibility and finding and following the path of least resistance. Airbending is notable for being almost purely defensive, as well as the most dynamic of the four bending arts. Airbenders can overwhelm many opponents at once with large and powerful attacks that could prove fatal; however, due to the pacifist nature of the Air Nomads, such attacks are rarely used. Due to their aforementioned spirituality, they often adapt to the situation surrounding them and employ negative jing, preferring evasive maneuvers as opposed to direct confrontation.'

Airbending in general  

Airbending is de bendingstijl die speciaal voor de Air Nomads is. Zij gebruiken het in hun dagelijks leven. De mensen hebben Airbenden geleerd van de Flying Bisons waarmee ze vandaag de dag nog steeds samen leven. Een Air Nomad die zijn training voltooit heeft krijgt dan ook tattoos die de pijlen van de Flying Bisons symboliseren. De Airbenders gebruiken luchtstromen om zich gemakkelijker te kunnen bewegen. Verder wordt Airbending vooral gebruikt om windstromen te maken die voor snelheid of verdediging kunnen zorgen. Wind is het element van vrijheid waardoor een Airbender zich vooral op het ontwijken en verdedigen tegen de aanvallen van een ander zal focussen. Airbenders gebruiken naast hun Flying Bisons ook vaak vliegers om zich te verplaatsen. Met beide transportnatiemiddelen worden wedstrijden gehouden in verschillende tempels.

Airbending IC 

Doordat de vier Airtemples altijd goed met elkaar in contact stonden bend elke Airbender vrijwel het zelfde. De enige verschillen die te vinden zijn, zijn de standaard verschillen vanwege de verschillende persoonlijkheden. Airbenders maken gebruikt van de lucht om zich heen voor snelheid en verdediging. De bewegingen van Airbending zijn gebaseerd op Baguazhang. Een Airbender zal dan ook bewegingen zoals DEZE gebruiken tijdens het actief benden. De Air Nomads zijn een vredelievend volk en zullen zich ook zo gedragen in een gevecht. Zij zullen het vechten juist proberen te vermijden door het ontwijken van de aanvallen van de tegenstander en het verdedigen daartegen. Airbenders hebben vrij weinig offensieve bewegingen.

Special styles  

Onder Airbending vallen een paar speciale stijlen die maar door weinige uitgeoefend kunnen worden. Om een van deze stijlen te mogen gebruiken moet er toestemming van het team worden gevraagd aangezien sommige hiervan niet veel voorkomen.

Flight is het kunnen vliegen door het op een speciale manier benden van lucht. Door het benden op die manier kan een persoon in de lucht zweven zonder er duidelijk veel moeite voor te doen. Er is echter wel concentratie vereist om in de lucht te kunnen blijven. Om te kunnen zweven zullen alle aardse connecties losgelaten moeten worden.

Hypersensitivity is een vaardigheid die ontwikkeld door de hoge spiritualiteit van een Air Nomad. Door het voelen van alle kleine trillingen in de lucht kan het persoon merken hoe de organismen om hem of haar bewegen. Hiermee kan zelfs de kleinste beweging gedetecteerd worden.

Spiritual projection is een techniek waarmee de ziel van het persoon buiten zijn of haar lichaam geplaatst kan worden. Op deze manier kan er enorm snel gereisd worden en kunnen plaatsen bezocht worden waar een normaal mens niet kan komen. Ook kunnen mensen waarmee de gebruiker een hechte band heeft snel worden opgespoord.
! Het is toegestaan voor iedere bender die volleerd is om deze vorm te kunnen.


Erisae
IC posts : 14
Real name : Anouk

Character sheet
Age: 20 years
Residence: Traveler
Occupation: Traveler
ErisaeWaterbender

Terug naar boven Ga naar beneden

๑ Bending Empty Re: ๑ Bending

Bericht van Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud

Terug naar boven Ga naar beneden

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum